Pikan, aynı ülkemizin yerlisi olan cevizlere benzeyen kahverengi bir kabuklu meyvedir. Diğer kuruyemişlerle kıyaslandığında tatlı ve yağlı bir lezzeti vardır ve en çok yağ içeren kuruyemiştir. Ülkemizde çok popüler değildir, genellikle ithal edilir ancak Antalya ve Adana bölgelerinde yetiştirilmekte ve fidanı satılmaktadır.
Pikan Cevizi Faydaları Nelerdir ?
– Antioksidan Seviyelerini Yükseltir: Çoğu kişi için düşük yağlı diyetler her zaman daha sağlıklıdır. Ancak pikan cevizinin neredeyse %70’i sağlıklı yağlardan oluşur. Bu yağlar vücutta antioksidanların üretilmesinde rol alır ve sağlığınızda önemli etkiler yapabilir. Ceviz ayrıca antioksidanlar açısından zengindir. İçerisinde fenoller, proantosiyoninler, tanenler, flavonoidler ve fenolik asitler bulunur.
– Zayıflatabilir, Kilo Kontrolünü Kolaylaştırır: Sağlıklı yağlar açısından zengin bir besin olmasının yanı sıra küçük bir miktarı zayıflamaya çalışan kişiler için çok önemli olan günlük manganez ihtiyacının yarısını karşılayabilir. Manganez diğer besinlerle bir araya gelince hem kadın hem de erkeklerde obezitenin önlenmesinde faydalıdır.
– Stresi Düşürür: Yüksek miktarda antioksidan içermesi sebebiyle, çevresel ve besinler kaynaklı ortaya çıkan hasarın azaltılmasında etkilidir. Stres kalp rahatsızlıklarına ve diğer çok sayıda hastalığa sebep olabilir.
Araştırmalara göre pikan cevizi tükettikten sonraki 24 saat içerisinde kandaki antioksidan miktarı artar ve etkileri uzun sürelidir
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.