Fidan ve Meyve Özellikeri
Deveci armudu fidanı ülkemizde özellikler Bursa bölgesinden yetiştiriciliği çok fazla yapılan bir çeşittir.Deveci armut meyvesi iri-çok iri, basık, alt kısmı geniş, boyunsuzdur.Çiçek çukuru derindir.
-Deveci Armut Fidan Yaşı:Gönderimi yapılan fidanların toplama budama,ilaçlama,toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için taç oluşum noktası aşağıdan yapılmış olup aşı yaşı maksimum 1 veya 2 dir.
-Hasat Zamanı:Eylül 4. haftasından sonra.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
-Deveci Armudu Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı:Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.(Antalya gibi ılıman sahil bandı hariç)
-Fidan Gönderimi:Özel üretim fidan kutusu.
-Deveci Armut Fidanı Üretimi:Armut fidanı üretiminde yongalı göz , dilcikli aşı veya t göz aşı yöntemleri kullanılmaktadır.
-Armut Fidanı Anacı:Klasik anaçlı armut fidanları genelde yabani armut çöğürleri üzerine aşılama yapılmaktadır.
-Armut Fidan Durumu:Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
-Deveci Armudu Fidanı Mevsimsel Durumu:Armut fidanları yaprak döken bir bitkidir.Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz.Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir.Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Deveci Armut Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım:Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız.Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur.Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.