Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Çeşidi ve Meyve Özellikleri
Fuyu Trabzon Hurması’nın meyve kabuk rengi açık sarı-turuncudur.Meyve yapısı iri, basık ve köşelidir.Hasat zamanı Ekim ayı içerisindedir.Fuyu Trabzon Hurması çeşidi hasat olumunda yenebilir.Kendine verimli bir çeşittir.Fuyu Trabzon Hurması Ağacın Yapısı kuvvetli bir gelişme gösterir.Meyve eti genellikle turuncu renklidir.
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Yaşı:Gönderimi yapılan fidanların toplama budama,ilaçlama,toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için taç oluşum noktası aşağıdan yapılmış olup aşı yaşı maksimum 1 veya 2 dir.
-Hasat Zamanı:Eylül ayı 1. haftasından sonra hasadı olmaktadır.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı:Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.(Çok yoğun karasal iklimin bulunduğu yerler hariç)
-Fidan Gönderimi:Özel üretim fidan kutusu.
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Üretimi:Trabzon Hurması fidanı üretiminde yongalı göz , dilcikli aşı veya t göz aşı yöntemleri kullanılmaktadır.
-Trabzon Hurması Fidanı Anacı:Klasik anaçlı trabzon hurması fidanları genelde yabani trabzon hurması fidanı çöğürleri üzerine aşılama yapılmaktadır.
-Trabzon Hurması Fidan Durumu:Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Mevsimsel Durumu:Trabzon Hurması fidanları yaprak döken bir bitkidir.Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz.Baharla beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde gelir.Sonbahara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım:Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız.Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur.Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
-Saksıda Trabzon Hurması Yetiştiriciliği:Saksı içerisinde trabzon hurması yetiştiriciliğinin temelinde ağaç tacınının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm olması gerekir.Taş oluşumu ne kadar aşağıdan verilebilirse o derece iyi olacaktır.Önemli olan ağacın yan dal oluşumunu aşağıdan verip bitkinin büyüyeceği yüksekliği ayarlayarak daha randımanlı meyve almaktır.Trabzon Hurması fidanı yetiştiriciliğe uygundur fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkini meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması için çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmaldır.Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toptak ise çiçek toprağı olabilir.
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Dikim Mesafesi:Klasik Anaçlı trabzon hurması fidanlarında fidanlar arası 5 metre, sıra arası 5 metre
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Dikimi:Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlarde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir.Fidan çukurunu en boy yükselik 50-60 cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz.Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız.Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir.Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın.Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız.Fidanı ,çukura dik bir şekilde koyunuz , fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız.Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz.Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız.Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
-Fuyu Trabzon Hurması Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.Kışın iklim çok kurak gitmezse sulama yapılmaz.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.